Txarango ha triomfat a Madrid en un concert a la Sala Joy Eslava on ha aprofitat per recordar els presos polítics i per denunciar la repressió de l'estat espanyol. El passat mes de setembre Txarango va treure una cançó a favor del al referèndum de l'1 d'octubre, Agafant l'horitzó, i abans de cantar-la a Madrid el cantant de la formació, Alguer Miquel, ha volgut dedicar unes paraules als presos. 

"Aquesta cançó la vam escriure per acompanyar un moviment molt perillós en aquest país", ha dit Miquel en to irònic, "el moviment de posar una papereta dins una urna, posar una papereta a favor del poble, no en contra de res ni de ningú", aclareix. 

El de Sant Joan de les Abadesses explica que aquest tema es va compondre per un moment concret, el referèndum de l'1-O, i que no tenien previst cantar-la mai més. Tot i això, ha indicat que s'ha decidit a seguir-la cantant "perquè les coses estan cada dia pitjor i necessitem els escenaris per no fer callar veus i seguir sortint al carrer".

En un discurs que ha durat quasi 5 minuts, Alguer Miquel ha insistit en que "això que estem vivint a Catalunya i això a que estem donant suport no és un moviment identitari", perquè que assegura que estima el poble espanyol i la gent d'Espanya. 

En la mateixa línia, ha denunciat que no vol seguir "aguantant la cadira de tots aquests polítics feixistes i lladres que ens roben a tots mentre posen a la presó a rapers, pacifistes i companys nostres, com Jordi Cuixart, només per fer política".

El líder de la formació ha tornat a insistir en que "no es tracta de ser català o espanyol perquè el que passa a Catalunya va de democràcia", fet que ha provocat crits i aplaudiments entre els assistents. Finalment, Alguer Miquel ha denunciat "els empresonaments de persones que no tenen la culpa de viure en un Estat que és una porqueria".