El contundent discurs del rei Felip VI ha generat moltes reaccions. Entre elles, algunes d'enginyoses. És el cas del portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, que en una piulada al seu compte de Twitter ha trobat un paral·lelisme entre el monarca espanyol i el Partit Popular.

El seu company a Madrid, Joan Tardà, ha comparat el discurs de Felip VI amb el del seu avantpassat i homònim Felip V, el monarca espanyol que va signar els Decrets de Nova Planta ara fa tres segles.

La consellera de Treball, Dolors Bassa, s'ha confessat "bocabadada" després de la declaració reial. Ha denunciat que ni tan sols ha parlat de diàleg, ni dels més de 800 ferits de l'actuació de la policia espanyola. Ha constatat que "el Rei no és solució a res i ha renunciat a mediador".

El també diputat al Congrés de Diputats, Joan Capdevila, ha afirmat que només li sorprèn que el monarca espanyol no hagi fet el discurs vestit amb el seu uniforme militar com a capità general de les Forces Armades espanyoles.