Poc han trigat els usuaris de Twitter a fer-se ressò dels 40 anys de la fundació d’Alianza Popular (AP), actual PP, publicant diversos tuits relacionant el partit de Rajoy amb els seus orígens franquistes i la seva estreta i prematura relació amb la corrupció.

Les diferents publicacions s’han referit a diversos aspectes que han caracteritzat el partit conservador des dels seus inicis fins ara.

Així doncs, molts d’ells s’han centrat en la seva etapa com a AP i el seu vincle directe amb el règim de Franco. D’aquesta època en destaca la portada de fa 40 anys del rotatiu Diario16, on es mostra Manuel Fraga, fundador del partit, amb un gest de joia sota el titular “Neofranquistes entusiasmats van celebrar el seu primer congrés”.

En relació a la seva etapa més recent, altres usuaris se centren en les corrupteles dels populars, situades de manera geogràfica i amb noms i cognoms, com el de Rato, Gürtel, Jaume Matas, Palma Arena, i tants altres casos i personatges cèlebres de les trames populars, moltes d’elles encara vigents.

Per últim, no ha faltat l’apunt personalista, amb tuits dedicats expressament a Rajoy i el seu look de gala.