La investigació de la Fiscalia de Barcelona per la publicació de piulades sobre la mort del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha concretat aquest dijous que no inclou comentaris com els d'Arran o el dirigent de Podem Cristian Fernández

El dissabte passat, quan va sortir la notícia de la mort de Maza, el membre de la comissió de garanties de Podem, Cristian Fernández, va publicar un tuit referint-s'hi ressò en el seu compte de Twitter i va acompanyar l'anotació amb una fotografia en la qual apareixien dues copes de cava brindant.

tuit Podem mort Maza

La publicació d'aquest comentari va generar moltes crítiques, y llavors Podem Catalunya va obrir al dirigent un expedient disciplinari d'expulsió. Fernández va esborrar el tuit però en va deixar d'altres, on comparava la situació amb d'altres d'èpoques anteriors. 

Un altre comentari polèmic en aquesta xarxa social va ser el d'Arran, amb una foto de Maza a l'inrevés i el comentari "Fins mai, Maza" i diverses emoticones amb una mà dient adeu.

Segons han explicat fonts de la Fiscalia, la seva recerca inclou sis tuits que "són molt ofensius per al fiscal general mort i per a la institució per un presumpte delicte d'injúries contra una institució de l'Estat". Sobre els tuits de perfils polítics que van generar molta polèmica, han indicat que s'han descartat de la recerca perquè "malgrat el seu caràcter desagradable o de poc respecte, no s'ha considerat que siguin delictius".