TV3 es planteja gravar el debat electoral per les europees per aconseguir que Soto del Real autoritzi la participació d’Oriol Junqueras.

Ho ha avançat, en una entrevista a El món a RAC1, el director de la televisió pública, Vicent Sanchis, que ha admès que alguns partits podrien negar-s’hi per haver anat a última hora, però denuncia “una obsessió malaltissa” per posar en dubte els treballadors del mitjà. El director de la televisió pública ha lamentat "el to del recurs de Ciutadans perquè argumenta que TV3 no és una televisió amb neutralitat".

El recurs de la Junta Electoral Provincial de Barcelona que autoritzava Oriol Junqueras y Toni Comín participar al debat, concloïa quen o pot prohibir-se la participació en el debat per via telemàtica, però que s'havia de procurar que això "no comporti avantatges per a cap dels candidats". 

Sanchis ho descarta: "Quin avantatge té una persona que parla en un dúplex i des de fora? Li resulta més difícil intervenir. Com es pot vendre que aquesta persona té un avantatge? Com es pot dir que aquesta televisió no és parcial? Si no te’n fies, potser millor no vinguis", ha dit en l'entrevista en referència al recurs de ciutadans.

Ciutadans ha anunciat que recorrerà a la Junta Electoral Central la participació Junqueras i Comín al debat de TV3 d'aquest dimarts.