Els treballadors de l'ACN, TV3 i Catalunya Ràdio han presentat al ple del Senat un escrit a través del qual sol·liciten que es refaci la proposta del govern espanyol d'intervenir els mitjans de comunicació públics en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. En aquest sentit, consideren que la intervenció suposa una "vulneració del dret" a rebre una informació "veraç, objectiva, plural i equilibrada, un dels drets fonamentals de qualsevol democràcia". El control governamental dels mitjans de comunicació és, segons l'escrit, una ingerència que qualifiquen "d'inacceptable" en un Estat de dret democràtic i consideren que vulnera els principis fonamentals de la Unió Europea, reflectits en el tractat de Lisboa, ratificat per l'Estat.

Representants dels comitès d'empresa de TV3, Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies (ACN) han presentat aquest divendres al registre del Senat una proposta per "apartar els mitjans públics de comunicació" de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució presentada pel govern espanyol.

cat radio tv3 acn senat   acn

Els treballadors sol·liciten al ple del Senat, reunit per validar l'activació de l'article, que rebutgi la proposta del govern espanyol d'aplicar el 155 i que aquest no afecti els mitjans de comunicació públics. Durant la concentració s'ha desplegat la pancarta 'Sense mitjans públics no hi ha democràcia', amb els logotips dels tres mitjans. La convocatòria ha comptat amb suport de representants de Telemadrid.

A les portes del Senat, la presidenta del comitè d'empresa de TV3, Roser Mercadé, ha indicat que l'actual situació és "molt volàtil" i que a hores d'ara no es coneix del cert com evolucionarà l'escenari del 155 i les esmenes que s'han introduït sobre els mitjans públics. 

El text que s'ha registrat al Senat recorda que TV3 i Catalunya Ràdio varen néixer el 1983 per mandat de totes les forces polítiques del Parlament i que, des de fa 34 anys, "des de Catalunya i en català expliquem el que passa aquí i al món buscant la màxima pluralitat i veracitat, fet que ens ha convertit en referents en l'àmbit informatiu i en l'entreteniment de qualitat".