La televisió francesa France3 s'ha mobilitzat per la megaconcentració demà del Consell per la República a Perpinyà, i fins i tot ha enviat avui un equip a la localitat natal del president Carles Puigdemont a Amer (la Selva) per fer-hi un reportatge. 

La televisió francesa ha constatat l'àmplia mobilització que hi ha a Amer per assistir demà a Perpinyà, amb 3 busos i un centenar de cotxes particulars.

La televisió ha entrevistat veïns que donen suport a Puigdemont. "El president és una persona molt lligada al seu poble, i venia sovint a veure la família. Des de fa 2 anys no ho pot fer. Ens fa molta il·lusió poder-lo veure aquí a prop, a la Catalunya Nord", indica Domènec Berrio, amic d'infantesa del president.

També entrevisten l'alcaldessa d'Amer, Maria Rosa Vila, que explica que donen ple suport al projecte independentista de Puigdemont. Segons la televisió francesa la megaconcentració serà l'acte més multitudinari de la capital nord-catalana des de la revolta dels vinyataires del 1907.

France 3 també ha informat dels preparatius de l'acte, amb les mesures acordades entre la Prefectura i el Consell per la República. I ha subratllat l'expectació que regna en els comerços i establiments de la capital rossellonesa. Alguns restaurants s'han procurat de tenir la carta en català.