La televisió danesa, DR, s'ha fet ressò en la seva pàgina web de la pròxima visita que farà a aquest país el president en funcions, Carles Puigdemont, i afirma que la tria de Dinamarca "no és cap casualitat".  

"Que Dinamarca sigui el primer país que visita Puidgemont després del seu desterrament, gairebé no és una casualitat, segons analitza la corresponsal europea de DR, Anna Gaarslev". "És fàcil imaginar que Puigdemont decideix venir a Dinamarca simplement perquè Dinamarca és un país amb qui s'identifiquen els partidaris de la independència", afegeix. "Hi veuen un petit país normal i amb poca corrupció i amb un contracte relativament correcte entre els ciutadans i l'Estat. És un model proper a un escenari somiat per a molts lluitadors independentistes".

L'emissora subratlla que serà el primer cop que Puigdemont surt de Bèlgica, des que es va exiliar a la capital europea, i també explica que el líder de Junts per Catalunya es traslladarà dilluns a Copenhaguen per participar en un debat a la Universitat sobre la situació catalana. 

L'emissora detalla que Puigdemont es va exiliar a Bèlgica a finals d'octubre, "després que les autoritats espanyoles van emetre una ordre de detenció internacional per la seva participació en una controvertida votació sobre la independència, que es va celebrar l'1 d'octubre". Precisa que l'ordre va ser retirada, però que encara està considerat "rebel" a Espanya.