El telenotícies de la TV alemanya Tagesschau ha advertit que encara que l'independentisme català ha estat tranquil en els darrers mesos, això podria canviar de forma brusca en les pròximes setmanes quan surti la sentència del judici del procés. 

"Els independentistes consideren que un referèndum a la comunitat és un dret democràtic fonamental. Encara que han estat bastant tranquils en els últims mesos, en poques setmanes això podria canviar de forma brusca un altre cop: "El Tribunal Suprem espanyol anunciarà en breu el veredicte del judici als líders del moviment independentista. La fiscalia els va acusar de rebel·lió pel referèndum del 2017. Espanya preveu fins a 25 anys de presó per rebel·lió", ha assenyalat.

Tagesschau

En un reportatge titulat El gran desconcert, al·ludint a la falta de solució de la crisi entre Catalunya i l'Estat, la TV alemanya entrevista el politòleg Lluís Orriols, que pronostica que la sentència mobilitzarà els independentistes i que poden tornar a consensuar una estratègia "almenys a curt termini".

El telenotícies alemany recorda que el president Quim Torra va llançar un advertiment la setmana passada en una conferència a Madrid, sobre el fet que si la sentència no és absolutòria, es reactivarà la independència. "Si el veredicte contra els nostres companys no és l'absolució, s'iniciarà una nova etapa. Tornarem a engegar la iniciativa per la independència i seguirem el camí que la culminarà", cita.

La TV alemanya apunta que ERC es presenta ara com "menys radical", mentre que JxCat segueix reclamant un referèndum i que el govern espanyol l'accepti, al qual el president espanyol, Pedro Sánchez, s'oposa en rodó.