El conseller Jordi Turull ha sortit aquest matí de la presó de Lledoners per anar al seu primer dia de feina a un despatx d'advocats a la Plaça Vella de Terrassa. A la porta del centre penitenciari l'esperaven la seva esposa i la seva filla. Ha estat el darrer dels presos polítics que surt acollint-se a l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Com va passar ahir, dilluns, amb la sortida per treballar de Josep Rull també a Terrassa, des de quarts de vuit persones amb bufandes i llaços grocs esperaven Turull davant del portal del despatx d'advocats.

No obstant, la implementació de la zona de baixes emissions que s'està fent per fases a Terrassa i que ha afectat a la circulació dels carrers que envolten la plaça li ha jugat una mala passada i el primer dia de feina ha arribat tard.

En comptes de sortir pel pàrquing de la mateixa plaça, com estava previst, ha aparegut caminant per un carrer lateral, acompanyat de la seva esposa. Immediatament han esclatat els aplaudiments, que l'han acompanyat fins al passadís que s'havia format a les portes del despatx. Els crits de llibertat, corejats pels presents no s'han aturat en tot el recorregut i fins que ha arribat a la porta.

Preocupat pel retard i sense entretenir-se excessivament, Turull ha intercanviat abraçades i salutacions amb els presents, entre els quals el president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, i el portaveu adjunt Eduard Pujol, abans d'arribar a la porta del despatx, disculpant-se amb el núvol de fotògrafs pel retard i per la rapidesa de l'entrada. "Perdoneu és que he d'entrar ja", ha demanat mentre accedia al portal de la que a partir d'avui serà la seva feina, just al costat d'un dels forns més populars de Terrassa, el Forn Turull.

Turull Terrassa 100.2 treballar Sergi Alcàzar