El conseller Josep Rull s'ha presentat aquest dilluns poc abans de les 9 del matí i conduint el seu propi cotxe a la seva nova feina a la Mútua de Terrassa. Visiblement emocionat, ha estat rebut amb crits de "llibertat" per uns centenars de persones que l'esperaven davant l'edifici que serà el seu lloc de feina a partir d'ara entre dilluns i dijous. Divendres farà una feina de voluntariat.

Rull s'ha acollit, igual com la resta de presos, a l'article 100.2 del reglament penitenciari. En aplicació d'aquest article, el conseller disposa d'un permís de dilluns a divendres de 8 h a 8 h, per acudir a la Mútua de Terrassa, la seva ciutat, d'on va ser durant anys candidat a l'alcaldia. 

Aquest matí l'ha anat a buscar la seva dona, Meritxell Lluís, a la porta del centre penitenciari de Lledoners, però del trajecte des de la presó i fins a Terrassa se n'ha encarregat el conseller, que enceta el que a partir d'ara serà la seva rutina setmanal.

El que no formarà part de la rutina ha estat els centenars de persones que l'esperaven des de primera hora davant de la Mútua per rebre'l amb crits de "llibertat" i "no esteu sols". A les portes de l'edifici hi havia també el conseller de Territori, Damià Calvet, i membres de la cúpula del departament.

Josep Rull Mútua Terrassa   Sergi Alcàzar

Rull ha hagut de recórrer un passadís de gent amb estelades i cartells de "llibertat presos polítics" fins a arribar a la porta d'accés, on l'ha rebut el president i el director de Mútua Terrassa. Ha estat un camí ple de salutacions i abraçades, entre les cares conegudes amb què s'ha anat topant. Visiblement emocionat, ha agraït repetidament les mostres de suport i ha accedit al seu lloc de feina sense fer declaracions.

En aquest centre sanitari, el conseller desenvoluparà feines vinculades a la seva formació com a advocat, i se centrarà en la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) vinculats a eficiència energètica i sostenibilitat.

El conseller té l'obligació de ser un altre cop a les 8 del vespre a la presó.