El diputat de Junts per Catalunya i conseller de Presidència, Jordi Turull, ha carregat durament contra l'exconseller Santi Vila pel llibre D'herois i traïdors, que ha sortit a la venda aquesta setmana i relata els dies i hores prèvies a la DUI del 27-O. "Com deuen estar les “noies”? ens preguntàvem sovint els que estàvem tancats a Estremera. Vam patir molt per elles, molt, mentre algú altre es recreava amb el seu ego fent un llibre incriminatori trufat de falsedats. Dues grans dones", ha escrit Turull.

Per la seva banda, Josep Rull també va afirmar aquest dimarts al vespre que les paraules de Vila sobre Junqueras sobre el seu paper abans del 27-O són "d’una baixesa moral indescriptible" per la impossibilitat de l'exvicepresident per defensar-se en trobar-se pres des del passat 2 de novembre.

"Provocar un titular d’aquesta mena respecte d’una persona que fa quatre mesos que roman injustament tancada a la presó per un estat que la reté com a ostatge (amb una nena de 2 anys i un nen de 5) i que no es pot defensar directament, ho trobo d’una baixesa moral indescriptible", va assenyalar Rull, acompanyant la piulada d'una foto del titular de portada del diari 'Ara' d'aquest dimarts sobre l'entrevista a Vila ("Si Junqueras hagués fet costat a Puigdemont per fer eleccions, ara tindríem autogovern i no hi hauria presos ni exiliats").