Després de sortir aquest divendres de la presó de Lledoners, per primer cop sota el règim de tercer grau, l'exconseller de Territori Josep Rull ha estat rebut multitudinàriament a Terrassa

"Nosaltres lluitem perquè el dia de demà els nostres fills puguin viure en un país lliure. I que no hagin de patir presó o exili per haver defensat pacíficament els seus ideals. Per haver defensat pacíficament la llibertat", ha dit enmig d'aplaudiments.

"Quan necessitàvem energia, ens van deixar el petit privilegi de tenir un ordinador a la cel·la per tenir els milers i milers de folis a la taula. I allà vèiem els vídeos de l'acusació i la defensa. Cada dia miràvem els vídeos de l'1-O i la dignitat d'aquest poble. Malgrat les patacades d'aquells policies contra gent pacífica, amb les mans aixecades hi havia un poble digne. Davant l'ignomínia de les porres, la dignitat de les porres. Aquesta és la raó per la qual continuen dempeus lluitant per la causa de la llibertat", ha reivindicat.

Després de la animada, s'ha fet un minut de silenci per totes aquelles persones represaliades, encausades i empresonades per "la manca de democràcia a l'Estat".

Una mica més tard del que estava previst, l'exconseller de Presidència Jordi Turull també ha estat rebut per una multitud de persones a Parets del Vallès. Desenes de persones l'han rebut a la plaça de la Vila amb estelades i pancartes demanant la seva llibertat.

"Ho vaig dir en el judici del Suprem i pensava molt en vosaltes, en moltes cares que veig avui aquí. No viuré prous anys per agrair-vos tant. Per mi això és molt emotiu", ha explicat visiblement emocionat entre els aplaudiments dels concentrats.

"Ho he de dir molt clar: si el tercer grau és a canvi de renunciar a les meves conviccions polítiques, no ho faré", ha exclamat també entre aplaudiments, mentre ha defensat que mantindrà el compromís iniciat l'1-O "per culminar-lo de manera pacífica i democràtica". En aquest sentit, Turull ha reclamat la unitat a l'independentisme.