La Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament ha aprovat aquest dimecres les propostes d'audiència de l'exconseller de la Presidència Jordi Turull i l'exconseller d'Afers Exteriors Raül Romeva com a experts en la ponència de la Proposició de llei de l'esport i l'activitat física de Catalunya.

Els proposants contemplen Romeva com a "expert en temes esportius i de cooperació i internacionalització de l'esport". Aquestes dues propostes, presentades per JxCat i ERC, s'han fet en votació separada i Cs, PSC-Units i PPC s'hi han oposat, segons fonts del Parlament. Aquestes propostes se sumen a gairebé 250 peticions d'audiència per a l'elaboració de la llei.

En la mateixa sessió, la CAI ha rebutjat que la consellera de Presidència, Meritxell Budó, hagi de donar explicacions per informar d'una suposada malversació de fons públics del Consell Nacional de l'Esport. La sol·licitud de compareixença, proposada pel grup de Catalunya En Comú, també ha obtingut el suport de Cs, CUP i PP. ERC i JxCat ho han rebutjat i el PSC-Units s'hi ha abstingut.