La manifestació espanyolista contra l'amnistia que ha tingut lloc aquest diumenge a Barcelona no ha deixat indiferent a la cúpula política de Junts per Catalunya. La formació de Carles Puigdemont, Jordi Turull o Laura Borràs és la principal impulsora d'una possible amnistia i està liderant les negociacions amb el PSOE, motiu pel qual són objecte dels càntics com "Puigdemont a prisión". Una de les principals veus de Junts, el secretari general, Jordi Turull, ha fet burla de la baixa assistència a la protesta. "Tants quilòmetres per tan poca cosa...", ha publicat a X. En el mateix sentit també s'ha expressat Josep Rull, qui ha titllat als manifestants com "els del 'a por ellos' 2.0" i ha afirmat que "avui són anècdota". Rull recorda així la caiguda en afluència a la manifestació d'avui comparat amb la que l'any 2017 va reunir a mig milió de persones a Barcelona contra el referèndum. Avui la Guàrdia urbana ha xifrat l'assistència en 50.000 persones.

Qui també s'ha expressat després de la protesta ha estat el president a l'exili i eurodiputat de Junts Carles Puigdemont. "Ara que ja deuen haver tornat a ca seva podrien dedicar un moment a mirar aquest rànquing. Trobarien raons per fer manifestacions pensant en "els problemes reals de la gent" (com els agrada de dir)", ha escrit en una publicació a X. També acompanya el text d'una imatge on es veuen les taxes d'atur juvenil més altes del món, i l'espanyola se situa en tercera posició.

Per altra banda, tot i que en la mateixa direcció, també s'ha expressat la presidenta de la formació, Laura Borràs, qui ha qualificat de "fracàs" la manifestació d'aquest diumenge. "El fracàs de la marxa contra l'amnistia i a l'autodeterminació és el fracàs dels qui sempre diuen “no a tot” quan es tracta de Catalunya. El fracàs dels qui només saben proposar "Puigdemont a prisión" perquè no tenen cap proposta política per solucionar el conflicte polític", resa la publicació de la presidenta de Junts per Catalunya.

El PP madrileny fa gala dels crits contra Puigdemont a la manifestació de Barcelona

El PP madrileny ha fet gala dels crits contra Carles Puigdemont a la manifestació de Barcelona, on l'espanyolisme ha fracassat —després d'arreplegar tan sols 50.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. En una piulada després de la protesta contra l'amnistia d'aquest diumenge, el partit d'Isabel Díaz Ayuso ha compartit imatges aèries dels manifestants cridant "Puigdemont, a presó" amb el següent missatge: "Catalunya és de tots els espanyols. Per 7 vots, (Pedro) Sánchez, amb la seva tirania, no pot canviar la veritat. No en el meu nom". De fet, la publicació està fixada en el perfil de la formació perquè així sigui més fàcil de veure. Queda clar que el president a l'exili s'ha convertit en l'autèntic protagonista de la manifestació, amb els càntics habituals des del 2017 i alguns més pujats de to com "Puigdemont, al paredón".