Contundent resposta del secretari general de Junts, Jordi Turull, a Manuel Marchena, el jutge del Tribunal Suprem que va conduir el judici del procés. Fins a desembre va ser el president de la sala del penal del Tribunal Suprem, però, ara, presenta un llibre amb el nom La justicia amenazada. Per aquest motiu, el diari El Mundo l'ha entrevistat, des d'on ha acusat alguns diputats del Congrés "d'haver-hi una legió d'aforats a qui l'aroma de privilegi és molt intens". Anys després el tribunal liderat per Marchena condemnés Turull a 12 anys de presó i sedició per la causa del procés, el secretari general juntaire l'ha respost: "I a la cúpula judicial hi ha una legió de justiciers i fanàtics polítics que fan pudor de prevaricació total com per parlar d’aromes de privilegis. I alguns ho encarnen a la perfecció".
Turull considera que la cúpula judicial prevarica en no aplicar la llei d'amnistia, que va ser aprovada fa més d'un any al Congrés dels Diputats i que hauria de permetre esborrar del mapa totes les causes relacionades amb procés. Tot i això, durant l'entrevista, Manuel Marchena ha assegurat que la tendència del poder polític “a controlar els jutges” forma part de la història, però que darrerament “vivim episodis d'especial gravetat”, encara que, no només a l'Estat espanyol. De fet, Marchena ha fet una comparativa entre el govern espanyol liderat per Pedro Sánchez amb les polítiques del president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu enfrontament contra els jutges “que està marcant una fita històrica als Estats Units”, i que segons ha reflexionat és “fidel reflex” del que passa “quan el populisme s'enfronta a qualsevol intent de control”.
I a la cúpula judicial hi ha una legió de justiciers i fanàtics polítics que fan pudor de prevaricació total com per parlar d’aromes de privilegis. I alguns ho encarnen a la perfecció. 👇 pic.twitter.com/0Lws6141Rn
— Jordi Turull i Negre (@jorditurull) May 21, 2025
El magistrat del Tribunal Suprem ha avisat que la societat espanyola “s'està familiaritzant amb una normalitat que és patològica” en relació amb els atacs als jutges “incorporats i tot a acords polítics que parlen de lawfare”, que segons el jutge “tenen un efecte demolidor en la credibilitat de la justícia” i posa “en risc la pau social si la societat no confia en els jutges i comença a creure que els conflictes jurídics poden resoldre's millor a les xarxes socials o a cops de puny”.