El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha impedit al conseller de Presidència, Jordi Turull, renovar el passaport, que tenia caducat. Turull va anar a una comissaria de la Policia espanyola per fer els tràmits després que va sortir de la presó, però aquesta va comunicar-ho al Tribunal Suprem, i Llanera ho ha prohibit.

El mateix inspector en cap de la Prefectura de Servei del DNI de Barcelona va telefonar a la comissaria especial del Consell General del Poder Judicial, de l'Audiència Nacional i del Suprem, per informar-la que Turull havia demanat la renovació del seu passaport i volia fer els tràmits. Però avui Llanera ha respost denegant el procediment, amb l'argument que el conseller té una situació processal provisional.

Turull va quedar en llibertat provisional el dilluns, 4 de desembre, per decisió de Llarena. Entre les mesures cautelars fixades després d'acordar la llibertat va incloure l'entrega del passaport i la prohibició d'abandonar el territori espanyol, a més de l'obligació de comparèixer periòdicament a un jutjat de la seva conveniència.