L'advocat de Jordi Sànchez i Jordi Turull, Jordi Pina, ha explicat que Turull ha de recollir els plats i les restes de menjar dels altres reclusos en plena vaga de fam. Els dos presos, que han iniciat la vaga aquest dissabte, hauran d'estar presents al menjador durant els àpats.

En una entrevista al programa Preguntes freqüents de TV3, Pina ha explicat que Jordi Turull té assignades les tasques de neteja del menjador i que les haurà de continuar fent, tal com indica el protocol penitenciari. "Crec que no hauria de ser així, se'ls n'hauria de deslliurar. Em sembla absurd", ha afirmat.

L'advocat ha reconegut que "no sap fins quan aguantaran" i ha admès que les 48 hores vinents seran les més complicades. "L'objectiu és denunciar el bloqueig del Tribunal Constitucional, que impedeix l'accés al Tribunal Europeu de Drets Humans. Volen intentar remoure les consciències perquè la ciutadania no assumeixi com a normal allò que no ho és", ha reafirmat Pina. 

D'altra banda, el metge personal de Sànchez i Turull, Jaume Padrós, ha explicat que fa dos dies que els presos li van comunicar la decisió. "Vaig intentar que no ho fessin. Pot tenir conseqüències irreversibles. Posa en risc la seva salut i jo els vaig explicar tots els riscos. Ells n'eren molt conscients. Ara l'únic que puc fer és acompanyar-los en aquest procés i no jutjar-los", ha afirmat.