El número quatre de la candidatura de JxCat a la llista de Barcelona, Jordi Turull, ha dit que el president espanyol, Mariano Rajoy, hauria de tenir una "ordre d'allunyament" del Congrés i la Moncloa perquè "s'ha saltat la llei infinitat de vegades".

En un contacte amb la premsa des del Col·legi Públic Lluís Piquer de Parets del Vallès, on el conseller ha votat poc després de les 10:15 hores d'aquest dijous al matí, Turull ha replicat així les paraules de Rajoy, que aquest dimecres, dia de reflexió, va dir que "algunes ensenyances han quedat per al futur i per sempre, ara ja se sap què és el 155". D'altra banda, el candidat de JxCat ha recordat que l'última vegada que va anar a votar va ser per a l'1-O. A més, ha dit que la jornada d'aquest 21-D per a les eleccions al Parlament serà un dia "fantàstic, de democràcia, país i dignitat", i que ha de servir per "posar les coses al seu lloc a través del vot lliure de cada ciutadà".

Turull, després d'haver estat empresonat, ha celebrat que pugui votar, però ha lamentat que hi hagi qui no ho podrà fer, en referència al president, Carles Puigdemont, i els consellers destituïts que són a Brussel·les i els que són a la presó. "Estic content de poder votar sense la tensió de si hi ha garrotades o no per part de l'Estat", ha sentenciat el número quatre de JxCat, en al·lusió al referèndum de l'1-O.