El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aprofitat un sopar nadalenc del PP madrileny per llançar un missatge dirigit al futur Govern de la Generalitat. El president ha assenyalat que tots els governants de tots els territoris de l'Estat saben que han de complir la llei i si no "ja saben què passa". Segons Rajoy, la qüestió catalana ha deixat "algunes ensenyances que han quedat per al futur i per sempre". Ha afirmat que l'article 155 és un "instrument que té la nació per defensar-se quan algú hi actua en contra" i ha remarcat que "això queda aquí per a la història".

El president del govern espanyol ha llençat un missatge clar al proper Govern, sense descartar que sigui independentista. A poques hores de les eleccions, ha recordat que per primer cop s'ha aplicat el 155 i ha deixat la porta oberta a tornar-lo a aplicar si ho considera necessari. "Ara ja sabem què és el 155", ha manifestat, tot defensant que és un article que ha aplicat com a "instrument per defensar-se quan algú actua contra la nació". "Això queda per a la història", ha afegit. "Això és aquí per al futur d'Espanya, i no dic res més", ha afirmat. A més, ha deixat clar que el PP continuarà "defensant la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i la Constitució". "Defensarem com sempre l'estat de dret i l'imperi de la llei", ha afegit.

A més, ha remarcat que la crisi a Catalunya i el 155 han fet que els governants "d'aquí i d'arreu" ja sàpiguen "què passa quan fan el que no es pot fer", i ha dit que Espanya "és un estat de dret on es compleix la llei". Rajoy també ha tret pes a les enquestes i ha dit que "tothom fa pronòstics" que no s'acaben complint i ha afirmat, com ja va fer a Barcelona, que el PP està "al costat bo de la història" i que no en vol sortir. A més, ha dit que va convocar les eleccions sota el paraigües del 155 perquè "d'altres no ho van voler fer".