Jordi Turull ha fet costat Míriam Nogueras pels atacs als jutges espanyols. "Si no vols pols, no surtis a l'era", ha advertit als magistrats del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que aquest dimecres han criticat les paraules de la presidenta del grup parlamentari de Junts al Congrés dels Diputats. I és que Nogueras va titllar d'"indecents" jutges com Manuel Marchena, Carlos Lesmes i Pablo Llarena, en la seva intervenció parlamentària d'aquest dimarts. A més, el senador Josep Lluís Cleries va acusar alguns magistrats d'emprendre una "batalla política" per "intentar torpedinar" la llei d'amnistia.

Ara, el secretari general de Junts ha sortit a reivindicar les crítiques als jutges espanyols: "Ells poden fer política, intimidar i criticar als polítics i no se'ls pot dir res? Au va!". "Bé, Míriam Nogueras!", ha afegit Turull en un missatge d'aquest dimecres a Twitter.

El Suprem i el CGPJ, contra Nogueras

Arran de les paraules de la líder de Junts a Madrid, el president interí del Suprem, Francisco Marín Castán, ha suspès la seva reunió d'aquest dimecres amb el ministre de la Presidència, Justícia i Relació amb les Corts, Félix Bolaños. L'entorn del ministre ha apuntat que se'ls ha justificat la suspensió per "problemes sobrevinguts d'agenda" i l'han desvinculat de les declaracions dels polítics independentistes. Però en un comunicat, Castán ha carregat contra Nogueras: "L'atac personal al Parlament a l'anterior president del Tribunal Suprem, un president de Sala i dos magistrats del tribunal manca de precedents i no es correspon amb els requisits mínims de la separació de poders en un estat de dret".

A més, el president del CGPJ, Vicente Guilarte, ha amenaçat de "prendre mesures" contra "l'assenyalament" de la dirigent independentista contra els jutges espanyols. "L'assenyalament —i la finalitat que se'n desprèn— a diversos magistrats del Tribunal Suprem és inadmissible en un estat de dret, en el qual un dels seus principis fonamentals és la separació de poders. Les persones assenyalades, així com qualsevol altre membre de la Carrera Judicial que pugui trobar-se en les mateixes circumstàncies, trobaran en la institució que presideixo la més ferma oposició a aquests atacs en defensa de la tasca jurisdiccional realitzada per tots ells, als quals manifesto el meu suport exprés i la garantia que, en l'exercici de les competències que la llei atribueix al CGPJ, s'adoptaran les mesures necessàries previstes per l'ordenament jurídic per protegir la seva independència", assenyala un comunicat difós aquest dimecres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!