En la primera entrevista televisada a Jordi Turull des que és a la presó, l'exconseller de la Presidència ha assegurat que ell hauria mantingut l'acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra, tot i les exigències de la JEC.

Turull ha llançat així un missatge al president del Parlament, Roger Torrent, i ha reconegut a TV3 que "si per mantenir la dignitat institucional del Parlament", el risc era la seva inhabilitació "no hagués trigat ni 30 segons a pensar-m’ho: la dignitat de la institució està per davant de la meva trajectòria política”, ha dit. 

Tot i mostrat-se convençut que Torrent havia de prendre "una decisió difícil" li ha demanat més celeritat. "Prefereixo que m’acabi inhabilitant injustament un tribunal que m’inhabiliti qui m’ha donat el mandat, els ciutadans”, ha dit. I ha llançat un missatge de valentia al republicà: "Difícilment exercirem el dret a l’autodeterminació si abans no constatem davant de la comunitat internacional que exercim el deure de la determinació”. 

En aquest sentit, ha llançat un missatge d'unitat. “Entre els grups parlamentaris hi pot haver batalles però el govern ha de donar una imatge de cohesió”, ha demanat Turull. 

Turull ha assegurat que ell no demanarà l'indult, però ha avançat que si algú ho fa per ell - i això no suposa haver de demanar perdó o renunciar a les seves conviccions - no dubtarà en sortir de la presó. “Jo no vaig de màrtir: si puc sortir de la presó per la via que sigui d’aquí mitja hora no esperaré una hora, sempre que no hagi de renunciar a les meves conviccions polítiques”, ha dit.

Turull, que ha estat condemnat i inhabilitat 12 anys, creu que el que s'hauria de fer amb el delicte de sedició "és eliminar-lo tot”.