"L'Estat només se'n recorda de les comunitats per escanyar-les". Així ha defensat el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, que, com va anunciar ahir el vicepresident, Oriol Junqueras, el Govern no farà més retallades i ha volgut deixar clar que no només "colla" Catalunya, sinó totes les comunitats d'Espanya.

Per això ha explicat que en la reunió d'aquesta tarda entre Carles Puigdemont, i el líder de Podemos, Pablo Iglesias, el president de la Generalitat li transmetrà la "determinació" del Parlament a continuar el camí que ha iniciat pel mandat del 27S i li demanarà que "no afluixi", aprofitant que és l'"única força majoritària que defensa el dret a decidir".

Turull ha volgut enviar un missatge a la formació lila dient que si defensen això, no poden negociar amb el resultat de les darreres eleccions catalanes perquè "el poble ha decidit tenir com a interlocutors els partits que defensem la independència de Catalunya" i "s'han de respectar les institucions".

"No pot ser que et deixin presentar a unes eleccions al Parlament i després no et deixin complir el que vol el poble", ha posat de manifest en relació a les diferents suspensions que el Tribunal Constitucional ha fet en l'àmbit polític català, com la de la Conselleria d'Exteriors. "Estan perseguint els ajuntaments per fer costat al Parlament per un tema declaratiu" i, això, "és absolutament inaudit", s'ha lamentat, i ha defensat que "de tot allò que fem al Parlament, n'assumim nosaltres les conseqüències" perquè "en la desconnexió tothom ha de tenir seguretat jurídica" i "no volem posar en una tessitura gent que no és responsable d’aquests actes".

I és que el president de JxSí ha dit clar i català que l'Estat "no para de marejar la perdiu i la perdiu ja no aguanta més" i ha recordat que les enquestes posen de manifest que gairebé el 90% de la gent vol decidir-ho en referèndum i acceptaria el resultat que sortís. "Mai hem tingut por a les urnes", ha dit.

Per tot plegat ha reiterat que "continuarem a la nostra i farem els deures que tenim", que és "obrir el procés constituent" i ha emplaçat "la gent que vol furgar" assegurant que hi ha divisió entre el president i el vicepresident que deixi de fer-ho perquè "ni hi ha mal ambient dins del Govern, ni dins de JxSí".