El conseller Jordi Turull, empresonat a Lledoners, ha fet saber en una piulada que, a partir d’ara, “només seran meves les paraules que faci directament o comparteixi públicament”. El missatge al·ludeix a la recent filtració d’una carta on els presos de Junts per Catalunya proposen que el grup parlamentari a Madrid opti pel 'no' en la primera votació d’investidura de Pedro Sánchez i s’abstingui en la segona votació.

Turull fa servir un llenguatge contingut, però no amaga una certa contrarietat:

El president a l'exili Carles Puigdemont l'ha repiulat amb un comentari inequívoc:

Fonts properes als presos polítics han explicat a El Nacional que Turull manifesta així la seva irritació pel que considera “un abús de massa gent que parla per boca d'ells” amb afany de “posar-los en contra de la resta del grup de JxCat i dels presidents Puigdemont i Torra”, o “fonts interessades en beneficiar als qui, dins l’espai postconvergent, són favorables a no obstaculitzar la investidura de Sánchez”.

En la mateixa línia, el conseller Josep Rull, també empresonat a Lledoners, s'ha sumat a les paraules de Turull assegurant que els presos sempre s'expressaran directament i no a través de filtracions "indignes, capcioses i descontextualitzades". 

Els presos, segons les fonts esmentades, “només han volgut posar sobre la taula la consideració de l’abstenció. És la seva manera de participar en la presa de decisions i el debat de l’espai. Des de la presó és difícil mantenir una conversa, un debat, i escrits com el de la setmana passada formen part d’aquest debat difícil, trencat, i no una presa de posició definitiva”.