El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha alertat que la seva formació no dona per segur el seu suport als pressupostos pel fet d'haver-hi participat. En una entrevista a RTVE, Turull ha explicat que malgrat que l'exconseller Jaume Giró va elaborar els comptes, aquests estan fets en el context del govern amb ERC. De manera que rebutja l'etiqueta que defineix els pressupostos com "de Junts". "El conseller Giró va ser lleial al pacte de Govern. Per tant, va fer no els pressupostos que li hagués agradat al conseller o a Junts, va fer els pressupostos que donaven resposta als equilibris d'un govern de coalició. No són els nostres pressupostos, ni els de Giró", ha detallat i ha exemplificat que en alguns àmbits com el fiscal preferirien impulsar altres iniciatives. Ara, fora del Govern, se'ls obre la porta per incloure noves demandes.

Tanmateix, abans de parlar sobre els pressupostos, volen saber el grau de suport parlamentari que té el nou Executiu. "Abans de posar condicions per aprovar pressupostos, volem veure quin nivell de confiança té amb aquesta nova estratègia al Parlament de Catalunya. Per mi és saltar-se una pantalla molt important", ha advertit i ha avançat sobre els pressupostos: "Canvis n'hauran de fer"

Qüestionant el nou Executiu

Turull ha posat en dubte l'aposta pel procés del nou executiu de Pere Aragonès. "És el Govern del 'deixem-ho estar'", ha remarcat. Es tracta d'una posició que ja va defensar el passat dilluns, quan va afirmar: "Aquest nou Govern i aquest nou plantejament ens situen no abans del 2017, sinó abans del 2012". A més, va qüestionar que el nou Govern representi el "80% dels catalans", com ha afirmat Aragonès, en repetides ocasions. 

El secretari general de Junts ha assegurat que se sent alleugerit amb Junts fora del Govern i ha assegurat: "Aquí no s'ha acabat res. És un canvi de paradigma". Des d'ara planeja fer "més carrer que despatx". 

En l'entrevista, Turull ha respost a les paraules de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, en què afirmava que el discurs de Laura Borràs li recordava el dels ultres de Vox al Congrés dels Diputats. "Si al minut dos et comparen amb l'extrema dreta, és que no tenen arguments per combatre't", ha replicat. Tot plegat va néixer quan Borràs va afirmar que el Govern és "il·legítim". Ara, Turull ho justifica i ha qüestionat "quin adjectiu es pot posar" a algú que no ha guanyat les eleccions, demana un acord amb les tres forces independentistes i pren compromisos per culminar la independència, però després "no els compleix".