Poc després de donar-se a conèixer el nou Govern de Pere Aragonès arran de la sortida de l'executiu de Junts per Catalunya, Jordi Turull, el secretari general del partit, s'ha pronunciat sobre la nova composició del Govern. "Aquest nou Govern i aquest nou plantejament ens situa no abans del 2017, sinó abans del 2012", ha sentenciat Turull en una entrevista a TV3. El secretari general de Junts ha qüestionat que el nou Govern representi el "80% dels catalans", com ha afirmat Aragonès, i ha demanat que se sotmeti a una qüestió de confiança davant del Parlament. 

"El que no pot ser és que tinguis 74 vots per uns compromisos, quan no has guanyat ni les eleccions i, de cop i volta, vires l'estratègia i a sobre vas dient que és la del 80% de la població de Catalunya", ha retret Turull i ha afegit: "El president de la Generalitat qui l'escull és el Parlament. Si tan segur estàs que representes el 80%, cal la confiança de la cambra". Preguntat sobre què votaria Junts en cas que Aragonès es presentés a la qüestió de confiança que reclama la formació, el secretari general ha afirmat: "Si és el programa que ha presentat, ara no li faríem confiança". Un posicionament que ja va defensar unes hores abans a través de les seves xarxes socials.

captura tuit Jordi Turull sobre el nou Govern de la Generalitat

Turull ha insistit a assenyalar que el pacte entre ERC i Junts no s'estava complint. A més, ha remarcat que els republicans marcaven les pautes que havia de seguir el seu partit: "Ens diuen qui pot anar a la taula, suspenen la presidenta i ens en demanen un altre que els agradi. Quines són les pretensions d’ERC?". "Esquerra provoca una sèrie de situacions i després apel·la a la responsabilitat de Junts per arreglar-les", ha sentenciat. 

Silenci sobre el seu vot a la consulta

"Seria massa fàcil dir ara què vaig votar. Jo vull ser el secretari general del 100% dels afiliats i afiliades", ha explicat Turull en ser preguntat pel sentit del seu vot a la consulta de Junts. Sobre els rumors d'un possible trencament del partit, el secretari general de Junts per Catalunya ha apuntat: "Hi ha molta gent interessada que es trenqui Junts, però no passarà". 

De la mateixa manera, ha apuntat que la sortida de Junts del Govern no marca el final del procés. "El procés no s’ha acabat, ni s’acabarà, perquè la gran força del moviment independentista és la mobilització de la gent. Per molts intents que hi ha hagut no s’ha desmobilitzat", ha afirmat. També ha remarcat que el seu partit continuarà treballant per la independència dins i fora de les institucions on encara tenen representació i remarca que el seu partit no depèn de la continuïtat en el Govern.