Jordi Turull, el conseller de Presidència destituït pel 155, i en vaga de fam a la presó de Lledoners, ha fet arribar a El Nacional les seves reflexions en el desè dia de la protesta, que està realitzant juntament amb Jordi Sànchez, Josep Rull i Quim Forn.

Turull denuncia que el Tribunal Constitucional guarda sistemàticament al calaix les denúncies dels presos polítics catalans. El conseller comenta que ell i els seus companys reben moltes postals de Flandes i Escòcia i agraeix la visita del president de Roger Torrent, president del Parlament.

Turull relata com segueix les seves impressions:

"10 de desembre 2018

Avui és dels dies que m’he llevat millor. Cada dia veig que la reacció del cos és diferent. També és cert que passes d’estar bé a tenir fluixera en molt poc espai de temps. M’he autoimposat no emetre opinions en públic  sobre tot el que passa a fora. El que haig de dir ja ho dic a qui puc perquè ho faci arribar. Mantenir la serenitat i sobretot concentrar-se a opinar i denunciar sobre allò que ens ha portat a fer la vaga de fam és bàsic per resistir aquest sacrifici.

He llegit en algun lloc que el TC no resol sobre nosaltres per no interferir en la feina del Suprem. És la prova evident que el TC no és imparcial, i actua de part. O sia, denunciem les atrocitats del TS al TC i aquest diu que mentre actuïn no se’ls pot molestar. És com aquell que denuncia que l’estan robant i li contestes que mentre roben no se’ls pot molestar i mirar si és cert o no.

Que el TC és un òrgan que el que fa és decorar jurídicament decisions polítiques de l’Estat fa temps que ho sap tothom. Ara el tema és més greu. No en té prou en actuar a favor d’una part sinó que sap que té un mecanisme per denunciar la seva injustícia i és acceptar escrits i tancar-los al calaix. I l’aplica indissimuladament.

Aquests dies rebem moltes postals de Flandes i Escòcia. Moltes! L’NVA i algú a Escòcia ha impulsat una campanya, suposo, perquè la gent ens escrigui. També, cada dia més, rebem cartes de ciutadans no catalans d’arreu del món, de suport i solidaritat.

A un intern li han comunicat la mort del seu pare. És molt bèstia viure aquestes notícies i aquest dol tancat aquí (....) sembla que li donaran permís però sols per anar al cementiri en el moment de procedir a posar la caixa dins del nínxol. No a la cerimònia. No ho entenc. (...)

Avui he tingut la visita del president del Parlament [Roger Torrent]. Agraeixo molt el seu escalf. També he pogut traslladar com estem a la Pilar Calvo i amb en [Jordi] Pina hem preparat l’escrit de defensa”.