El conseller Jordi Turull, empresonat per segona vegada a Estremera des del 23 de març, analitza avui en una carta a 'La Vanguardia' la decisió del jutge Pablo Llarena d'enviar-lo a la presó de manera preventiva. Denuncia els arguments polítics que sostenen la interlocutòria del magistrat i els considera "un abús de poder" i una manera de fer "molt perillosa"

A Turull li crida l'antenció que en l'anàlisi del jutge "es barregin sense cap fonament científic criteris de psicologia d'estar per casa". Considera que "és una falta de respecte" que l'instructor del cas destaqui que "no s'aprecia en la seva esfera psicològica interna un element potent que permeti apreciar el respecte a les decisions judicials".

El diputat també denuncia que haver-se declarat innocent sigui raó de fonament per mantenir-lo en presó preventiva: "declarar-nos innocents és el que, segons consta en la sentència, acredita la nostra voluntat de reiteració delictiva i ens porta a la presó com a càstig. Em sembla no només molt delicat jurídicament, sinó sobretot molt perillós des de la perspectiva del respecte als valors democràtics i dels drets humans més elementals ".

Jordi Turull critica a més, el que considera "una valoració política" per part del jutge del Tribunal Suprem. Que el text inclogui com a argument destacable per a empresonar-lo que convé "garantir l'encertat retorn de l'autogovern a Catalunya", és un "abús del poder que la llei li atribueix". "El no del senyor Llarena no només pot més que el vot de qualsevol diputat que representa el poble de Catalunya sinó que, a més, pot privar d'un dret tan fonamental i tan preuat com el de la llibertat ", escriu.

Jordi Turull assegura que se sent "serè i ferm" i es reafirma en el que ja va dir en la sessió d'investidura i davant del tribunal, que "cal una sortida dialogada" i "afrontar la realitat", una realitat que "no es pot prohibir per part d'uns, ni tampoc ignorar per part d'altres ".