El conseller Jordi Turull s'hauria ofert com a candidat de cara a les pròximes eleccions europees com a cap de llista del JxCat, segons ha informat aquest dilluns Nació Digital. Segons ha pogut confirmar El Nacional, Turull és un dels noms que s'ha pensat per ser el cap de llista dins de la formació independentista.

En cas que Turull fos el candidat als comicis europeus, significaria que la precampanya, i potser la campanya, coincidirien amb el judici al Suprem, que començarà en les pròximes setmanes. A més a més, Turull no seria a Catalunya durant el procés judicial, sinó que seria a Madrid.

L'empresonament de Turull podria obligar JxCat a buscar un potent número dos de cara al Parlament Europeu, tal com també es podria fer a Barcelona en les eleccions municipals, on de moment els noms més ben posicionats són Joaquim Forn i la consellera Elsa Artadi.

De fet, l'advocat Jaume Alonso Cuevillas va apuntar en una entrevista a VilaWeb la seva disposició a ser candidat "si al final sortís una proposta i fos per defensar la causa".

Si s'acabés confirmant la presència del conseller a les llistes, no seria l'únic pres polític que encapçalaria una candidatura a l'Eurocambra, ja que el vicepresident Oriol Junqueras encapçalarà la llista d'ERC amb Diana Riba, parella de Raül Romeva, com a número dos.