Els dubtes sobre la possible continuïtat de Junts per Catalunya al Govern segueixen planant. Aquest diumenge, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha detallat que l’auditoria que del seu partit per avaluar el grau de compliment del primer any del Govern determinarà si funciona o si cal "replantejar-lo o deixar-lo estar", segons recull l'ACN. Turull ha assistit a la presentació de la candidata del seu partit per l'alcaldia de la Roca del Vallès, Marta Pujol. 

 

El secretari general de Junts ha remarcat el pes de l'auditoria en la decisió que pugui prendre el partit sobre el seu futur en el Govern. Malgrat tot, també ha assenyalat que l'acord entre ERC i Junts del que va néixer l'actual Executiu es va donar en un moment que els republicans tenien expectatives amb la taula de diàleg amb el Govern que, segons ell, no té més recorregut en haver-se plantejat com a "anestèsia a l'independentisme".

En les seves declaracions davant dels mitjans, Turull no s'ha limitat a adreçar el futur del Govern, també ha parlat de les inversions a Catalunya. El dirigent de Junts ha lamentat la manca d’inversió a Catalunya tot afirmant que la Via Augusta va és "l'última infraestructura que es va fer a Catalunya i no es va demanar". Turull ha titllat de "provocació" la visita d’aquesta setmana de la ministra Raquel Sánchez. "El que ha de fer el govern de l'Estat és deixar de provocar, deixar de fer anuncis, i executar" les inversions pressupostades, ha sentenciat. En canvi, el govern espanyol no ho va veure de la mateixa manera i la ministra Sánchez ca afirmar que tot plegat va ser "un menyspreu a les reivindicacions del territori".

Aragonès confia

El que pugui decidir Junts per Catalunya no destorba al president; Pere Aragonès, qui el passat dijous en una entrevista es va mostrar confiat en l'estabilitat del Govern. "S'apostarà per l'estabilitat del Govern de Catalunya", va assegurar.  Aragonès va remarcar que en el context actual, després de la pandèmia i davant d'una nova crisi, l'estabilitat és un element clau. El president va afirmar que es veu acabant la legislatura. 

A més, el president Aragonès va remarcar el bon treball i la compenetració que hi ha entre els membres de l'Executiu, un aspecte que creu que s'ha de fer valdre quan es decideixi sobre la continuïtat d'aquest. Tot i la seva confiança, en ser preguntat per com actuaria en cas que Junts decidís marxar del Govern va respondre: "Nosaltres exercirem les nostres responsabilitats sempre, però estic convençut que aquest escenari no es donarà".