Les darreres hores les declaracions de Gabriel Rufián en què titllava de tarat al president Carles Puigdemont han provocat un terrabastall en la política catalana. Malgrat que posteriorment el diputat republicà es va disculpar per xarxes i a través d'una declaració davant els mitjans, la magnitud de les seves paraules van provocar una onada expansiva que no només l'afecta a ell sinó al seu partit, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Entre les primeres veus republicanes que es van alçar contra les declaracions de Rufián hi havia la del president de la Generalitat, Pere Aragonès. El president va rebutjar la postura que havia mantingut Rufián. Poc menys de 24 hores després que es desencadenés la polèmica, Aragonès l'ha donat per tancada. "No tinc res a afegir-hi". "Té el meu suport i el del partit", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio, recordant que tots els diputats d'ERC compten amb aquest suport. 

"És evident que les declaracions d'ahir no les comparteixo i he estat explícit al respecte", ha exposat el president, qui també ha afegit: "Ens equivoquem si jutgem tota una tasca política arran d'unes declaracions". En aquest context ha estat preguntat per altres polèmiques que ha desencadenat Rufián, al que Aragonès ha respost: "Moltes vegades en política acabes atacant a qui tens més a la vora, constantment ens hi troben  en altres direccions". També ha volgut posat en valor la rectificació de Rufián, afirmant que no és una actitud corrent en política. 

Confiant en l'estabilitat amb Junts

La nova ponència política de Junts planteja consultar a les bases si el partit ha de continuar al Govern. És a dir, s'obre la porta a una possible descomposició de l'Executiu català. És un escenari, però, que el president de la Generalitat no contempla com viable. En l'entrevista, el president ha mostrat la seva confiança en què "s'apostarà per l'estabilitat en el Govern de Catalunya". Aragonès ha remarcat que en el context actual, després de la pandèmia i davant d'una nova crisi, l'estabilitat és un element clau. El president ha remarcat que es veu acabant la legislatura. 

Aragonès ha subratllat el bon treball i compenetració que s'està donant en el si del Govern. Un aspecte que creu que s'ha de fer valdre quan es decideixi sobre la continuïtat de l'Executiu. En cas que aquesta continuïtat fos alterada, el president ha afirmat: "Nosaltres exercirem les nostres responsabilitats sempre, però estic convençut que aquest escenari no es donarà". 

En l'entrevista, justament, s'ha destacat un dels temes que més fricció provoca entre les dues formacions: la taula de diàleg. Aragonès ha asseverat que, mentre depengui d'ell, no s'aixecarà "mai" de la taula. El president ha afegit que, fins ara, l'executiu de Pedro Sánchez ha "incomplert" en els "aspectes bàsics", i que ha cregut que tenia "carta blanca per actuar".