El portaveu parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha considerat que l’actitud del Govern espanyol en relació als Mossos d’Esquadra “traspassa tots els límits del cinisme i sectarisme polítics”. Turull ha dit que és “molt preocupant” que el ministre Zoido no agafi el telèfon al conseller d’Interior, Jordi Jané, i ha titllat de “persecució ideològica” l’anunci d’Hisenda de no permetre la convocatòria de 500 agents, o el fet de no convocar la Junta de Seguretat.

“Quan tots els països coordinen esforços i posen més mitjans, a nosaltres ens fan fora per qüestions polítiques”, ha etzibat Turull. En aquest sentit, ha recordat que el problema del terrorisme és “transversal d’arreu d’Europa” i els Mossos “hi han jugat i juguen un paper clau”.

En un acte a favor del ‘sí’ a la independència celebrat a Tossa de Mar, Turull ha assegurat que la campanya del ‘no’ ja ha començat. “Fa temps que fan campanya, amb mentides com les del PP amb les pensions”. Una afirmació que anava dirigida al president del PP català, Xavier García Albiol, a qui Turull ha acusat de “mentir deliberadament” en el tema de les pensions.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també ha assistit en aquest acte i ha afirmat que veu l’1 d’octubre com “el moment més important” dels catalans. Cuixart també ha tingut paraules per a aquells que diuen que el referèndum no es farà, “hi haurà urnes, paperetes i tot el necessari en unes eleccions”.

Just en el moment en què Cuixart feia el parlament, s’ha produït l’anècdota de l’acte, quan un ciutadà ha començat a cridar proclames en favor de la unitat d’Espanya. L’espontani s’ha dirigit cap a l’escenari i s'ha encarat amb Cuixart i altres militants independentistes. Ha estat aleshores quan el president d’Òmnium, acompanyat de Jordi Sànchez, president de l'ANC, i altres assistents, ha calmat els ànims sense que es produís cap incident.