El conseller Jordi Turull ha manifestat en el seu dietari, en el 13è dia de vaga de fam, quan ja es noten plenament les deficiències, el seu agraïment a l'alcalde de Montblanc (Conca de Barberà), Josep Andreu, d'ERC, que també s'hagi sumat a la mateixa forma de protesta. "M'he assabentat de la decisió de l'alcalde de Montblanc. Li ho agraeixo molt. Ningú no s'ha de sentir obligat a res", ha afegit en declaracions per a El Nacional.

Turull ha explicat que les analítiques reclamen que faci a partir d'ara molt repòs, i que així ho ha fet "seguint el consell dels metges". Ha afegit que no li preocupen el més mínim les burles que alguns fan a les vagues de fam, per intentar desprestigiar la protesta contra el Tribunal Constitucional. "Cada cop veig més informacions en la línia de desprestigiar la vaga de fam que fem o per mirar de dividir-nos o enfrontar-nos els 7 que som a Lledoners. Perden absolutament el temps en un sentit o en l'altre. No m'afecta en absolut, i no veig que ho faci a la resta de companys", ha afegit.

WhatsApp Image 2018 12 13 at 22.34.14

El conseller ha apuntat que diversos mitjans internacionals s'han interessat per la vaga de fam i que volen entrevistar-lo, com també està succeint amb els altres presos polítics que han tirat endavant la mesura. "Miraré d'estar tan lúcid com pugui, i òbviament no perdré l'oportunitat. Els altres companys també tenen entrevistes amb mitjans internacionals. No podem perdre cap altaveu per donar ressò  a la injustícia que suposa el bloqueig del Tribunal Constitucional", ha avançat.

WhatsApp Image 2018 12 13 at 22.34.15

Turull ha explicat també que avui els ha visitat el doctor Jaume Padrós, que després ha parlat amb els responsables mèdics del centre de Lledoners. "Veurem si ens diuen alguna medicació més, ara que tenen més dades. Faré bondat i tan repòs com pugui, cosa que per a mi no és fàcil", ha indicat. Ha afegit que avui ha fet un donatiu per a la Marató de TV3, descomptant-lo del "peculi".