Després de les protestes de divendres i ahir diumenge al vespre "la imatge de la ciutat no ha quedat malmesa", segons el regidor de Turisme de Barcelona, Agustí Colom. Per la seva banda, el president del consorci Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, ha assegurat que fins al matí d'aquest dilluns no s'ha produït "cap anul·lació turística" i per això confia que aquesta Setmana Santa es desenvoluparà amb "normalitat".

Aquestes declaracions desmenteixen al president del Partit Popular a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, que s’ha mostrat convençut que els aldarulls “a les portes de Setmana Santa” afectarien el turisme a Barcelona.

De fet, tant Gaspart com Colom, han afirmat que la ocupació turística "creix" durant els primers mesos de 2018. Si bé durant el gener creixia amb un 1,3% respecte al mateix mes de l'any passat, al febrer ja ho feia amb un 2,3% i la previsió és que el març es mantingui aquest augment. Per altra banda, Gaspart confia en què "es normalitzi la situació" i d'aquesta manera assegurar-se una bona campanya turística per a l'estiu.