Avui fa quatre anys va morir Muriel Casals als 70 anys. Qui va ser diputada de Junts pel Sí i presidenta d'Òmnium Cultural, va ser atropellada en un carril bici de Barcelona el 30 de gener i moria dues setmanes després a l'Hospital Clínic.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, la recorda a través de twitter: "Estimadíssima Muriel, saps que et penso cada dia. Però saps que no ho faig trist, perquè allò que hauria estat realment trist seria no haver-nos pogut estimar".

Precisament qui va agafar el relleu a Casals va ser l'actual president Quim Torra, interí fins el desembre del 2015, substituint-la quan la presidenta va entrar a les llistes de Junts pel Sí. Avui, el president també l'ha recordada: "Quatre anys sense tu, estimada Muriel. Ningú com tu no ha representat millor la idea d'unitat per damunt de tot, l'única via per aconseguir la independència. Com ens agradaria tenir-te avui al costat!".

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha fet el mateix des del seu compte: "Quatre anys sense tu. Però tot allò que ens vas ensenyar, tantes lluites compartides, ens segueixen marcant el camí cap a la llibertat. per assolir aquell país normal, i just i lliure que anhelaves. Amb el teu estimat Jordi Cuixart al capdavant, seguim amb la lluita cada dia".