El Tribunal de primera instància francòfon de Brussel·les duu a terme aquest dimarts la segona vista procedimental de la demanda presentada pel president Carles Puigdemont i els consellers a l’exili contra el jutge Pablo Llarena, en una audiència en la qual Espanya es personarà formalment en la defensa del jutge instructor de la causa del procés sobiranista i on se sabrà si es nomena una sala de tres jutges per dirimir el cas.

Les parts estan citades a la mateixa hora —9 hores— i a la mateixa sala del Palau de Justícia on hi va haver la primera vista, d'uns minuts, on l'advocat belga de Llarena, Hakim Boularbah, va sol·licitar un ajornament per donar temps a l'Estat espanyol a personar-se amb el magistrat del Tribunal Suprem.

Minuts abans de l’hora prevista, l’advocat Gonzalo Boye, que representa els demandants, ha assenyalat que a Brussel·les avui fa un dia “tranquil i assolellat”, per afegir que avui podran “riure”. L’advocat ha acabat el seu text breu amb el seu habitual “y ahí lo dejo”.