Tsunami Democràtic ha publicat aquest dimecres un fil de Twitter per tal de respondre les preguntes més freqüents que estan fent els usuaris a l'hora de descarregar-se la seva misteriosa app. Tal com ha informat el mateix moviment, fins a 15.000 persones ja s'han instal·lat i registrat correctament a l'aplicació mòbil.

Un dels principals problemes manifestat pels usuaris és aconseguir el codi QR. Tsunami Democràtic insisteix en què "s'han repartit centenars de codis QR per tot Catalunya que permeten l'activació de l'aplicació". "Si t'has baixat l'aplicació necessitaràs un codi: pregunta a amistats, familiars i companys de feina!", afegeixen.

Pel que fa a l'absència de l'app en els dispositius Apple, Tsunami aclareix que "la política de l'App Store és molt restrictiva". El Tsunami ha fet referència a les prohibicions que van patir els manifestants de Hong Kong. "Tot i així, estem explorant la possibilitat que existeixi més endavant", diuen.

El Tsunami també adverteix sobre les dificultats "d'alguns mòbils" a l'hora de llegir els codis QR. "Prova d'escanejar-lo en un espai amb més llum i juga amb la distància entre el codi i la càmera del mòbil", han aconsellat. També alerten que els codis només es poden utilitzar per activar ldeu cops l'app. Després caduca.

Tsunami alerta que el procés perquè s'activi l'app "sol tardar un parell de minuts". "Però tingues paciència, depenent de la connexió d'Internet -i d'altres factors- el procés pot arribar a tardar fins a 10 minuts", afegeixen sobre aquest aspecte.

Davant de problemes més seriosos a l'hora de l'instal·lació de l'app, el Tsunami aconsella eliminar-la i tornar-la a instal·lar. "Simple però, com sempre, funciona el 99% de les vegades", han assegurat.

Per últim, el Tsunami afirma que l'app és segura tot i el missatge que apareix quan te la descarregues. El moviment assegura que aquest avís és conseqüència que l'app no forma part de la botiga virtual d'Android Play Store.