Ja amb la convocatòria a tallar la Jonquera estesa, el Tsunami Democràtic ha demanat a la comunitat internacional que faci entendre a l'estat espanyol que "l'únic camí" és seure a parlar sobre "autodeterminació, drets fonamentals i llibertat de presos, exiliats i represaliats".

Per fer-ho, s'emmiralla en altres moviments cívics i no violents europeus

"O l'Estat entén que 'sit and talk' és la via democràtica per a la resolució del conflicte o el seu aïllament serà cada cop més gran", afirmen en un comunicat difós a les xarxes. 

Pel moviment, el tall fronterer significa un "nou paradigma" que posa sobre la taula una "nova modalitat de desobediència civil pacífica". Per això, proposa canviar "el cos pel vehicle" en la línia de les protestes dels taxistes, que van acabar sense "cap conseqüència ni penal ni administrativa".

Bloquejar la frontera

L'acció "més ambiciosa" del Tsunami Democràtic de resposta a la sentència ha començat. A les 9 del matí, la plataforma que canalitza la protesta ciutadana ha convocat "tothom a la Jonquera".

En el comunicat difós a través dels seus canals oficials, asseguren que avui –11 de novembre– comença una nova forma de protesta, fent servir la tecnologia per defensar els drets i llibertats col·lectives. A partir d'aquest moment i amb l'ajuda dels "amics de la Catalunya Nord", el Tsunami fa un crida general a anar fins a la frontera, "amb cotxe o sense".