El Tsunami Democràtic no té cap intenció de bloquejar els col·legis electorals a les eleccions generals del 10-N i defensa el dret a vot de tots els ciutadans. La plataforma que canalitza la resposta ciutadana contra la sentència ho ha assegurat aquest diumenge en un comunicat, amb la voluntat d'aturar els rumors de diversos sectors -com la Moncloa i alguns mitjans de comunicació- que han assegurat que Tsunami Democràtic vol boicotejar la jornada electoral del diumenge vinent. 

Sobre la convocatòria pel dia de la jornada de reflexió, Tsunami insisteix en el caràcter festiu de la "jornada de desobediència" a la Junta Electoral. Dijous van cridar a omplir les places, barris i ciutats del país des de les quatre de la tarda a les deu de la nit "amb una jornada política, cultural i festiva" autoorganitzada. 

"Si la repressió de l'Estat no s'atura per la jornada de reflexió, tampoc no s'aturarà la gent", diuen en el comunicat difós a les xarxes socials. El tarannà de les convocatòries s'emmiralla, segons diuen, en iniciatives com les del moviment dels indignats i del 15-M en les jornades de reflexió del 2011 i 2015.

Comunicat 9-N Tsunami Democràtic

Convençuts que la solució al conflicte passa pel "diàleg i la negociació", l'objectiu del moviment ciutadà és la "no-violència" i "recordar a l'Estat que no pot restringir ni limitar el dret a la llibertat d'expressió, de reunió i de manifestació". 

Estrena de l'aplicació

Per altra banda, Tsunami Democràtic ha anunciat que durant la jornada de reflexió es podrà interactuar per primera vegada amb l'aplicació mòbil de la mateixa plataforma. Mitjançant un avís, diu el comunicat, se sabran més detalls de les accions previstes pels dies 11, 12 i 13 de novembre.

La Guàrdia Civil va instar Microsoft a bloquejar l'aplicació mòbil, acompanyada d'una ordre judicial. GitHub —el servei de repositori— va cedir a les maniobres judicials per impedir la difusió dels continguts d'aquesta plataforma i la va bloquejar dimarts al vespre.

El bloqueig va obtenir una resposta immediata del Tsunami Democràtic. “Control, censura, mentides, retallada de drets”, va manifestar a través de Twitter, i va afegir que “aquesta és la democràcia de l’estat espanyol atacant qui la posa en dubte”.

En poques hores el Tsunami ja tenia una nova versió de l'aplicació mòbil i, segons van assegurar, "millorada i més operativa" que l’anterior. Dissabte vinent serà operativa per primera vegada.