El tercer dia de mobilitzacions previstes per Tsunami Democràtic comença amb l’AP-7 tallada a l’altura de Girona i Salt, on s’ha improvisat un campament amb tendes de campanya i fogueres que han ajudat a passar la nit a les aproximadament dues-centes persones que s’hi han quedat.

Des de primera hora del matí que s’han començat a aixecar barricades per assegurar el tall davant la possibilitat que hi hagi cap intent de desallotjar-los. D’altra banda, desenes de vehicles han quedat també atrapats pel tall.

Barricades tall Tsunami Democràtic   Adrià Rovida

Alhora, unitats de Bombers i Protecció Civil han recorregut el tall auxiliant la gent que s’ha quedat atrapada. Des de l'acampada també s'ha proporcionat menjar i beure a tothom que volgués, tant si formaven part del tall com si no.

Tot i el comunicat de Tsunami​, els manifestants de moment han assegurat que no es mouran, com a mínim, fins que hi hagi càrregues policials. L’única presència policial ha estat un helicòpter de la policia espanyola que fa voltes per sobre del tall des de primera hora del matí.

Tsunami democràtic tall AP 7 Adrià Rovira (3)

El tall es va posar en marxa dimarts cap a les sis de la tarda, quan es va desplaçar la manifestació convocada a l'estació de l'AVE de Girona en protesta per les càrregues de la Jonquera fins a Salt, i d’allà es va anar a ocupar l’autopista.