El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutjarà el proper 28 de febrer si la vaga general del 8-N, convocada pel sindicat minoritari Intersindical-CSC, va ser legal o no. La patronal Foment del Treball va presentar a finals de novembre una demanda contra el sindicat perquè considera que l'aturada del 8-N tenia "motivacions polítiques" i, per tant, va ser "il·legal".

La patronal exigeix una indemnització d'un mínim de 100.000 euros per danys i perjudicis ocasionats al teixit empresarial. La patronal ja va demanar, prèviament a la presentació de la demanda, mesures cautelars per suspendre l'aturada, que el TSJC va desestimar la nit abans de la vaga general.

En roda de premsa aquest divendres, l'advocat de la Intersindical-CSC, Màrius Lleixà, ha exigit a Foment del Treball que rectifiqui i els ha acusat de perseguir-los per la "tendència independentista" del sindicat i de "voler impedir" el seu "normal funcionament" amb una "multa estratosfèrica" que no poden assumir.

D'altra banda, en declaracions a l'ACN, el director de Relacions Laborals de Foment del Treball, Javier Ibars, ha assegurat que mantindran la denúncia i ha negat tenir "aquest tipus d'interessos". Ibars ha defensat que amb la demanda volen "protegir els interessos empresarials i el compliment de la normativa".