La vaga del 8-N va ser "legal". Així ho ha dictaminat aquest matí el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha sentenciat a favor de la Intersindical-CSC, que havia convocat la vaga. D'aquesta manera, es tomba la denúncia de Foment del Treball, que havia denunciat la convocatòria en apreciar que tenia una connotació política.

Foment del Treball va denunciar la vaga argumentant que era "política i il·legal" per no tenir cap relació amb reivindicacions laborals, per no respectar el preavís de deu dies i per ser convocada per un sindicat poc representatiu; així mateix, va considerar que era abusiva per convocar-la en dies successius, i va sol·licitar 100.000 euros en concepte de danys i perjudicis.

"Legal i legítima"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha sentenciat que la vaga general del 8-N va ser legal. En la interlocutòria, el jutge de la sala social del TSJC exposa que la vaga no va ser abusiva i que la Intersindical-CSC tenia "legitimitat" per convocar-la.

A més, subratlla que no hi ha proves que la finalitat de l'aturada fos "exclusivament política". D'aquesta manera, l'alt tribunal desestima la demanda que Foment del Treball va presentar contra el sindicat minoritari en què la patronal sol·licitava declarar il·legal la vaga del passat 8 de novembre en considerar que tenia objectius polítics.