El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat aquest divendres aturar de forma cautelar la sortida d'Acciona de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), com havia demanat la companyia. En una interlocutòria, el tribunal assegura que el fet que encara no s'hagi acordat "el pagament de les quantitats resultats de la liquidació del contracte" no suposa una mesura suficient per aturar la sortida d'Acciona de l'ATLL perquè aquests "perjudicis purament econòmics són òbviament reparables" i no poden "fonamentar l'adopció de la mesura cautelar sol·licitada". El jutge, per tant, avala que a partir de l'1 de gener del 2019 la Generalitat, a través d'un nou ens públic, gestioni directament el servei d'aigua, sense "prejudici del que es pugui resoldre quan escaigui sobre el fons del litigi".

Acciona havia interposat un recurs contenciós-administratiu contra la resolució del 20 de desembre del conseller de Territori, Damià Calvet, que declarava el final de la prestació efectiva del servei d'aigua a la xarxa Ter-Llobregat el 31 de desembre.

La companyia argumentava que calia aturar cautelarment la seva sortida de l'ATLL perquè, si no, ja haurà perdut la concessió administrativa i no tindrà cap possibilitat de defensar el contracte. A més, al·legava que se l'obligava a retornar les instal·lacions, que sempre han estat de titularitat pública, però que gestionava per concessió, "sense que l'administració hagi abonat, de forma simultània, les quantitats resultants de la liquidació del contracte". Acciona, fins i tot, parlava de "l'impacte econòmico-pressupostari" que un possible pagament podria tenir en les finances de la Generalitat

La interlocutòria judicial fins i tot lamenta que Acciona "plantegi de nou" la conservació del contracte, quan la mateixa sala del TSJC ja va dictaminar el 19 de novembre que "la invalidesa de l'acte d'adjudicació comportava necessàriament la del mateix contracte, i que aquest no podia seguir en efecte un cop anul·lat l'acte pel qual s'havia seleccionat el contractista". És a dir, el tribunal reitera que el concurs pel qual es va seleccionar Acciona és nul i que, com a conseqüència, també ho és el contracte de concessió.