El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha enviat una instrucció on recorda secretaris judicials la prohibició de lluir llaços grocs als jutjats i tribunals a tots els funcionaris de l'administració de justícia en virtut dels “principis de neutralitat i imparcialitat”.

La sala de govern del TSJC ja va advertir el febrer passat als funcionaris de l’administració de justícia que portar llaços grocs o altres símbols podia comprometre els principis de neutralitat i imparcialitat “en la prestació del servei públic que fan a jutjats i tribunals”. La sala comminava els secretaris judicials “a adoptar les mesures oportunes quan es coneguin situacions que puguin comprometre aquests principis”. Aquesta mesura es va prendre després que es constatés que funcionaris portaven llaços grocs.

El secretari del TSJC recorda novament als secretaris judicials que no poden lluir aquests símbols i avisa que els seus superiors, els secretaris provincials, adoptaran les mesures oportunes en cas d’incomplir-se la prohibició.

 

 

Raimon Montoliu, advocat de Vic que va denunciar una jutgessa que li va requerir, sense èxit, que es tragués un llaç groc durant un judici, ha mostrat la seva disconformitat amb aquesta instrucció del TSJC. S’intenta limitar la llibertat d’expressió” dels funcionaris públics, vulnerant els seus drets fonamentals, ha manifestat el lletrat.