La secció 5a de la sala contenciosa administrativa del TSJCat ha desestimat la petició de mesures cautelaríssimes presentades pel grup parlamentari de Ciutadans contra l'acte de presa de possessió del president de la Generalitat, Quim Torra.

El tribunal tomba tots els arguments de Ciutadans. Ni veu justificada la urgència excepcional o extraordinària ni dona valor al fet que Torra hagi proposat com a consellers presos polítics i a l'exili. 

I és que Ciutadans argumenta que Quim Torra està exercint les seves facultats com a president al servei del "projecte secessionista". La sala del contenciós, però, diu que no només no s'han nomenat els consellers i no s'han publicat al DOGC sinó que aquest fet no té cap mena de rellevància en el recurs per derogar la presa de possessió del president de la Generalitat. 

El Tribunal diu que "també s'inclouen altres situacions que, hipotèticament, poden passar" i clarifica que en el moment que es produeixin "podran ser recorregudes de forma independent".

Per tant, tomba la petició de Ciutadans de suspendre l'acta de presa de possessió de Quim Torra del càrrec de president de la Generalitat de Catalunya.