El TSJC ha resolt d'urgència mantenir les eleccions per al pròxim 14 de febrer. La sala ha comunicat aquest dijous que manté provisionalment la convocatòria, en contra de la voluntat del Govern de la Generalitat, i es compromet a resoldre el fons de la qüestió abans del 8 de febrer, és a dir, com a màxim en divuit dies.

D'avant d'aquesta decisió l'actual candidat a les llistes de Junts per Catalunya, l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas, ha carregat amb duresa contra el tribunal, a qui ha acusat de no tenir sentit comú. "El principal criteri d’interpretació de qualsevol norma jurídica és (hauria de ser) el sentit comú! Que sembla que no és tan comú", ha escrit en un tuit minuts després de fer-se pública la decisió.

Cuevillas ja es va mostrar crític amb la primera suspensió cautelar per part del TSJC, assegurant que el decret del Govern "no suspenia sinó desconvocava les eleccions del 14-F i les ajornava al 30 de maig". I va ser en aquesta darrera afirmació on hi havia el matís: el decret en cap cas suspèn una data sinó que la desconvoca i la interpretació que fa el TSJC de l'acció del Govern és totalment diferent.

L'advocat també va ironitzar amb la situació de Salvador Illa, ministre de Sanitat i candidat del PSC a la presidència de la Generalitat. "Suposo que el candidat socialista ho valora molt positivament, el ministre de Sanitat potser no tant", va escriure.

Altres candidats de JxCat ja han criticat la decisió del TSJC. És el cas del president del seu grup parlamentari, Albert Batet, qui ha lamentat que a Catalunya mai "podem votar en normalitat". "Tot molt normal... Ara no sabrem fins el 8F si hem de votar el 14F", ha afegit.