El TSJC ha citat Miquel Buch com a investigat per declarar davant del magistrat instructor de la Sala Civil i Penal que porta la causa per desobediència i prevaricació en relació amb actuacions al voltant de l'1-O de l'Associació Catalana de Municipis que presidia. 

Buch ja va estar investigat com a president del l'ACM per demanar col·laboració als alcaldes en l'organització del referèndum juntament amb Neus Lloveras de l'AMI. Però el cas va quedar arxivat per tots dos. 

Ara aquesta nova investigació surt arran d'una querella de la Fiscalia. A Buch l'acusen de prevaricació i desobediència per la cessió de locals de l'ACM.

El que va ser president de l'Associació Catalana de Municipis i que ara és conseller d'Interior haurà d'anar a declarar el proper 16 de juliol a les 10 h al TSJC.

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va arxivar el mes de gener la causa oberta a partir d’una denúncia contra el conseller de l’Interior, Miquel Buch, i l’expresidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, per suposats delictes de desobediència greu en relació amb l'1-O.

El magistrat arxivava la causa perquè considera que els comportaments als quals feia referència l'escrit de la Fiscalia no van suposar la comissió de cap delicte: "Cap dels actes objecte del present procediment presenta les notes característiques del delicte de desobediència greu imputat als investigats, cosa que ha de comportar l'arxivament de les presents diligències prèvies".

La investigació es va obrir per aquest delicte després que la Fiscalia presentés una querella contra ells dos, que també incloïa prevaricació i malversació de cabdals públics. Aquests dos últims delictes no van ser admesos a tràmit pel jutge. Buch i Lloveras van declarar al TSJC el 6 de novembre passat que van fer "recomanacions" als alcaldes sobre l'1-O sense donar "cap ordre".