La sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat el departament d'Interior per incomplir el deure de protegir els Mossos dels riscos laborals derivats de la Covid-19.

"Declarem l'incompliment per part del departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya del deure de protecció dels funcionaris del Cos dels Mossos d'Esquadra", ressalta la sentència que publicat el sindicat policial Uspac, que és qui va denunciar a l'administració. 

Uns 3.000 agents afectats

Segons l'USPAC ha quedat provat en la sentència posa de manifest que en dos mesos, del 10 de març a l'11 de maig, un total de 3.000 agents es van infectar de coronavirus, és a dir, un 13,18% del cos. A més, també es destaca que no va ser fins el mes d'abril que no es van començar a realitzar proves PCR a la plantilla, un fet que a la sentència és considera "il·legal".

Així doncs, el TSJC ha estimat parcialment la denúncia del sindicat policial Uspac, que acusava el Departament de no procurar als agents el material de protecció necessari, d'amagar baixes laborals i de reincorporar agents sense PCR negativa. 

Per això, ha condemnat al departament d'Interior a realitzar l'avaluació corresponent i a planificar l'activitat preventiva de tots els llocs de treball dels Mossos alhora que també l'obliga a incloure la valoració dels riscos biològics i bacteriològics.