La gentada ha anat marxant a quarts de tres de la tarda després dels parlaments de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i Òmnium. Però a quarts de cinc ja es tornava a sentir enrenou des de dins del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on durant tot el matí s'ha treballat amb normalitat mentre, fora, desenes de milers de persones tornaven a mostrar-se com un bloc ferm, ara reclamant la llibertat dels detinguts en l'operació policial d'ahir.

Els arrestats, encara en dependències judicials i sense dependre directament del jutge a aquestes altures, han vist tot el suport ciutadà a les portes del Palau de Justícia, símbol de la judicatura catalana. Una mostra més de rebuig a la judicialització de la política que ahir va prendre una nova dimensió després dels escorcolls i detencions al cor i cervell de la logística del referèndum.

A les cinc de la tarda ja tornava a estar tot ple i, a mesura que han anat avançant les hores, el passeig Lluís Companys, davant del TSJC, ha quedat colgat de gent fins a l'Arc de Triomf. I novament càntics demanant la llibertat dels detinguts, clams per votar, crits d'independència i entre brams i repetides versions d'Els segadors, el concert enllaunat amb l'Elèctrica Dharma i la recuperada Gallineta de Lluís Llach, que encaixa perfectament en les reivindicacions d'ara, 40 anys més tard de ser creada.

La mobilització no té data d'aturada: fins que els detinguts surtin en llibertat.