El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat avui la petició de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de la secretària primera, Anna Simó, per ajornar la seva declaració com a investigades del 8 de maig, que havien sol·licitat per tenir més temps per preparar la defensa.

En un escrit, la magistrada de l'alt tribunal Maria Eugènia Alegret ha acordat rebutjar la petició de suspensió de les compareixences de Forcadell i Simó, que han estat citades com a investigades per permetre que el ple de la cambra votés a l'octubre passat dues resolucions a favor del referèndum sobre la independència, malgrat l'advertència del Tribunal Constitucional.

Forcadell i Simó estan citades a declarar el pròxim 8 de maig per la qual cosa, segons ha advertit avui la cambra catalana en un comunicat, entre la notificació de la data prevista i el dia de l'interrogatori hi ha "només set dies hàbils".

La presidenta de la cambra catalana i la secretària primera havien demanat que s'ajornés la seva compareixença per garantir "un període suficient per a la preparació de la defensa", així com per problemes d'incompatibilitats d'agenda. No obstant això, la magistrada entén que no concorre "causa legal" perquè les investigades no puguin acudir aquell dia a la compareixença

Barrufet, Corominas y Nuet, a l'espera de resposta

També van sol·licitar que s'ajornés la seva citació el vicepresident primer, Lluís Corominas, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, encara que en el seu cas la magistrada encara no ha resolt perquè està a l'espera que l'Audiència de Barcelona li confirmi que un dels advocats de la causa té un judici aquell dia.

El representant de CSQP a la mesa de la cambra, Joan Josep Nuet, també ha sol·licitat un ajornament de la seva compareixença, fixada en el seu cas el 23 de maig, encara que la magistrada tampoc no ha adoptat encara cap decisió al respecte, a l'espera que la seva advocada acrediti que té aquell dia un judici a Figueres (Alt Empordà).